Jaké změny čekají hráče na Albatrossu?

Pojďme si shrnout, v čem bude při letošních Czech Masters Albatross jiný než před rokem.

 

Pojďme si shrnout, v čem bude při letošních Czech Masters Albatross jiný než před rokem. Nejčastěji skloňovanou změnou je 16. jamka, ale ne jen díky ní budou letošní podmínky pro hru trochu odlišné...

Albatross, který letos už počtvrté vítá turnaj ze série European Tour, udělal ještě další krok ve zlepšení kvality hřiště, a to změnou na pozici head-greenkeepera. Course managerem hřiště se stal Angličan Ben Lovett, světová kapacita v oblasti greenkeepingu.

“Když přišla možnost jít pracovat na Albatross, věděl jsem, že se jedná o nejlepší hřiště v České republice, které navíc hostí velký turnaj. Bylo tak lehké se rozhodnout jít sem pracovat. Vedle toho mě také lákalo působit v Praze,” nezastírá zkušený greenkeeper.

Od svého příchodu se zaměřil především na greeny, fairwaye a celkovou hratelnost hřiště. Jako první úkol bylo celkové zpevnění hracích ploch a potlačení výskytu nežádoucích druhů trav. Výsledky zlepšení jsou patrné zejména na greenech.

Připomeňme, že když se Albatross začal stavět, cíl byl jasný: dostat  se především do povědomí Evropy. Již příští týden se budete moci přesvědčit, jak se mu to povedlo. Další zastávka European Tour s nabitým startovním polem (Martin Kaymer, Lee Westwood, John Daly, Darren Clarke, Thomas Pieters nebo Matthew Fitzpatrick) je jen důkazem toho, že se věci dějí dobře.

Nenajdete dalšího majitele golfového hřiště, který by se svému areálu tolik věnoval a byl by ochoten každý rok do něj investovat, tak jako Jiří Šimáně. „Jen když si uvědomím, kolik jsme upravili jamek! Ta největší změna proběhla loni, kdy vznikla tři nová závlahová jezera a přestavěli jsme jamky okolo nich, především 1, 10 a 11. Letos jsme udělali 16. jamku. V zásadě každý rok přijdeme s něčím novým, a to nemluvím o všech stromech, kterých jsme vysázeli od začátku asi 1600,“ říká Stanislav Lisner, nejdéle působící manažer ve Vysokém Újezdě.

Dílčích změn na hřišti je i v letošním roce celá řada. První, kterou hráči zaregistrují, jsou greeny. Oproti minulým rokům jsou mnohem tvrdší a míče tak po nich více běhají. Golfisté musí důkladněji přemýšlet o ráně, aby byli schopni ji udržet na greenu.

Ke konci dubna byl dokončen redesign 16. jamky, která se stává jednoznačně tzv. Signature Hole. Green byl kompletně přepracován, zvednut asi o 1,5 m a nyní ho z celé jedné poloviny obklopuje voda. Místo původního bunkeru na pravé straně je zde run off, tedy hluboká zatravněná dolina, která pohltí všechny rány vpravo od greenu.

Samotný green má tři úrovně a poskytuje celou řadu atraktivních pin pozic. Dobrá rána přímo na green zdaleka neznamená jasný par, o puttování je třeba hodně přemýšlet. Určitě to není lehká jamka, ale stojí za to si ji zahrát a zkusit pokořit, je to výzva pro hráče všech úrovní.

Albatross

oficiální člen EUROPEAN TOUR DESTINATION

dějiště turnaje Czech Masters v rámci European Tour 2014, 2015 a 2016

dějiště turnaje EUROPEAN TOUR -  D+D REAL Czech Masters    31.8. - 3.9. 2017

hodnoceno mezi nejlepšími pěti hřišti v rámci EUROPEAN TOUR 2014 a 2015

golfový areál roku 2011, 2012 a hřiště číslo jedna v České republice dle prestižního amerického časopisu Golf Digest

nadčasová klubovna s kompletním zázemím, včetně konferenčních prostor, golf shopu a restaurace

velkorysé tréninkové zázemí disponující profesionálním týmem trenérů a fitting centrem pro nejnáročnější klientelu

exkluzivní partnerské výhody na hřištích Dubai Emirates, Dubai Creek Golf & Yacht Club, Penati Golf Resort

nová exkluzivní partnerská dohoda s prémiovým španělským golfovým resortem FINCA CORTESIN

Ceník green fee na 18 jamek

po – čt
1750 Kč
pá – ne a svátky      
2150 Kč
Tréninkové míče 1 koš        
100 Kč
Zapůjčení ručního vozíku        
200 Kč
Zapůjčení elektrického vozíku        
400 Kč
Buggy na 18 jamek            
900 Kč

www.albatross.cz