Teetime Shot

Vítej v novém vydání informačního bulletinu TeeTime Shot

Zpět na bulletin

Justin Thomas má první major!

Mladý Američan Justin Thomas si na PGA Championship připsal čtvrté vítězství v sezoně, co víc, vyhrál svůj první turnaj velké čtyřky. A definitivně vystoupil ze stínu Jordana Spietha.

Spieth už má na svém kontě tři major tituly a celkem 11 triumfů na PGA Tour, tedy o šest více než Thomas, v aktuální sezoně je však o jeden zářez úspěšnější Thomas. Oba 24letí Američané jsou kamarádi, zatím ale na nebi zářil spíše Spieth. V roce 2017 už tomu tak není.

Tentokrát si Thomas vítězství utéct nenechal. V neděli v Quail Hollow využil slabšího dne dosavadních lídrů Kevina Kisnera (+4), Hidekiho Matsuyamy (+1) a Chrise Strouda (+5), když sám hlavně v průběhu kola na hřišti řádil. A to za mohutné podpory především mladší generace golfových fanoušků.

"Bylo to asi největší běsnění, jaké jsem kdy na golfu zažil," okomentoval Thomas jásot fanoušků na třinácté jamce, na které trefil chip-in do birdie.

V tu chvíli se dostal poprvé na skóre -8 a šel si pro vítězství. Když pak na šestnáctce zachránil těžkým up and downem par a na sedmnáctce díky jedné ze svých životních ran zahrál birdie, bylo rozhodnuto.

Ani bogey na závěrečné osmnáctce už ho nemuselo mrzet. Díky skóre 68 (-3) se v neděli posunul na celkových mínus osm a vyhrál o dvě rány před trojící Francesco Molinari, Patrick Reed a Louis Oosthuizen.

Thomas se díky vítězství stal teprve pátým hráčem od roku 1960, který do svých 24 let zvládl během jedné sezony vyhrát čtyři turnaje včetně majoru.

Není překvapením, že před ním se to povedlo pouze velikánům Jacku Nicklausovi (1963), hned dvakrát Tigeru Woodsovi (1999 a 2000), Rorymu McIlroyovi (2012) a jak jinak než Jordanu Spiethovi (2015).

Finální leaderboard naleznete zde: pgatour.com/competition

Zdroj: golfextra.cz

 

Zpět na bulletin